Personal Private VPN – Acces sigur la casa si datele tale

Inca de la inceput va rog sa NU confundati VPN-ul privat cu serviciile publice de anonimizare a navigarii pe internet. Diferenta este diametral opusa – serviciile de anonimizare si securizare a activitatii pe internet au propriile lor retele de servere VPN la care computerul dvs. se conecteaza criptat astfel incat activitatea online nu poate fi urmarita. Toate aceste servicii sunt oferita pe baza de subscriptie (abonament). Nu va recomand sa apelati la servicii gratis in cazul in care descoperiti asa ceva pe internet. Nimeni nu-si permite sa tina pornite o retea de servere dispersate pe planeta si sa ofere servicii gratis.

In cazul functiei Personal Private VPN pe care am inclus-o in lista „default” de aplicatii pe micro si miniserverele STL (Second Life Technology) veti dispune de propriul server de VPN, in-house, la care va puteti conecta din exterior cu dispozitivele mobile – laptopuri si telefoane – toti membrii familiei. Practic, o data conexiunea VPN realizata v-ati conectat la WiFi-ul sau reteaua de acasa. Sunteti in spatele firewallului care va protejeaza, puteti naviga linistiti si bineinteles puteti accesa computerele, unitatile de stocare (NAS), camerele de supraveghere si orice alt dispozitiv conectat in acelasi mod ca si cum ati fi acasa. Fara nici o diferenta. Daca aveti un TV Smart puteti sa urmariti programele TV de oriunde, de exemplu… (aceasta este una dintre aplicatiile care imi plac mult mai ales cand am de asteptat pe undeva).

O alta aplicatie pe care o consider super si pe care am inclus-o desigur in lista „default” de aplicatii de pe micro si miniserverele SLT este aplicatia de Cloud Privat (vezi detalii) care, o data ce depisteaza ca esti conectat VPN la serverul de acasa iti va sincroniza si salva toate pozele si documentele noi de pe telefon sau laptop astfel incat daca le pierzi, le strici accidental sau iti sunt furate nu pierzi continutul. Astfel poti sa ai intotdeuna o copie actualizata privata a pozelor, documentelor si altor date personale in care „spionii mondiali” gen Google, Facebook, Instagram si altii si multi altii nu au cum sa-si bage nasul. Si desigur le poti accesa oricand, de oriunde.