Cele mai folosite 10 servicii IT de către utilizatori acasă:

1. Internetul – acesta este, fără îndoială, cel mai utilizat serviciu IT la domiciliu. Este de obicei furnizat de un furnizor de servicii de internet și permite utilizatorilor să navigheze pe web, să trimită și să primească e-mailuri, să transmită date și multe altele.
2. E-mailul – este un serviciu IT care permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje prin intermediul internetului. Majoritatea furnizorilor de servicii de internet oferă servicii de e-mail împreună cu serviciul lor de internet.
3. Software-ul de planificare și organizare – acest tip de software este reprezentat de programe precum calendarul electronic, agenda de sarcini sau notele online, toate acestea ajutând utilizatorii să-și organizeze sarcinile.
4. Software-ul de editare de text, de prezentare și de grafică – programe de genul „Microsoft Office” sunt cele mai populare și oferă utilizatorilor unelte pentru a crea, edita și formata documente, prezentări și grafice.
5. Serviciile de stocare în cloud – utilizatorii acasă pot utiliza în mod obișnuit serviciile de stocare în cloud, precum Google Drive, Dropbox sau iCloud, pentru a stoca și accesa documentele sau fișierele lor.
6. Software-ul de navigare pe internet – browser-ele precum Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari permit utilizatorilor să acceseze și să navigheze pe interne. Browser-ele au instrumente precum tab-uri multiple, istoricul de navigare sau bookmark-uri, lot care sunt favoritele utilizatorilor.
7. Programe de securitate – utilizatorii de acasă pot folosi programe pentru securitate precum antivirus-ul, software-ul de firewall sau de protecție împotriva malware-ului. Adesea, aceste programe sunt achiziționate de la furnizorii de soluții de securitate precum Norton, Kaspersky sau Bitdefender.
8. Software-ul de comunicație – programe precum Skype, WhatsApp sau Messenger, permit utilizatorilor să comunice online prin mesaje text, apeluri audio sau video.
9. Software-ul de editare video și foto – cum ar fi Adobe Photoshop, Lightroom sau Premiere, sunt programe populare pentru editarea și procesarea fotografiilor și videoclipurilor.
10. Software-ul de divertisment – de la jocurile video la media center precum Kodi, software-ul de divertisment are un rol important. Jocurile sau programul media center pot fi găzduite pe propriul home server acasă sau pot fi instalate în dispozitivele utilizate cel mai frecvent.
Raspuns generat de ChatGPT :)