FAQ

Intrebari mai mult sau mai putin frecvente

FAQ2023-07-04T21:23:07+03:00
Pentru un tânăr care dorește să înceapă o carieră în infrastructura IT ce ar trebui sa învețe în primul rând?2023-05-26T02:04:01+03:00
Începerea unei cariere în infrastructura IT necesită cunoștințe solide și abilități tehnice în diferite domenii, cum ar fi rețelele, sistemul de operare și securitatea. Iată câteva domenii și competente importante pentru începatori:
1. Rețele de calculator: Învățarea conceptelor de baze de date și rețele de calculator, precum și a protocoalelor și echipamentelor de rețea, cum ar fi switch-uri, ruter, firewall-uri și access point-uri. Înțelegerea IPv4 și IPv6 și a tecnicilor de rutare și comutare este de asemenea importantă.
2. Sisteme de operare: Fiind capabil să instalezi, să configurezi si să administrezi sistemul de operare Windows sau Linux, inclusiv găsirea și instalarea de pachete de software, precum și configurarea și testarea serviciilor și serviciilor de sistem cum ar fi FTP sau DNS.
3. Securitatea informatică: Înțelegerea conceptelor de securitate cibernetică de bază și a instrumentelor de protecție, cum ar fi firewall-uri, antivirus și protecție împotriva malware. Cunoașterea tehnicii de criptografie și securitatea rețelei sunt și ele importante.
4. Instrumente de monitorizare și diagnosticare: Învățarea instrumentelor de monitorizare a performanței și a diagnosticelor rețelei, precum și a instrumentelor pentru analiza traficul rețelei.
Este important să parcurgi o serie de training-uri și cursuri online pentru dezvoltarea abilităților de bază și a cunoștințelor tehnice, pe lângă dezvoltarea de abilități practice prin intermediul unor proiecte și stagiu profesional. Mentori specialiști și mentorat tehnic pot ajuta de asemenea la construirea unei cariere solide în infrastructura IT.
Raspuns generat de ChatGPT :)
Lista celor mai folosite 10 servicii IT de către utilizatori acasă2023-05-26T01:58:29+03:00

Cele mai folosite 10 servicii IT de către utilizatori acasă:

1. Internetul – acesta este, fără îndoială, cel mai utilizat serviciu IT la domiciliu. Este de obicei furnizat de un furnizor de servicii de internet și permite utilizatorilor să navigheze pe web, să trimită și să primească e-mailuri, să transmită date și multe altele.
2. E-mailul – este un serviciu IT care permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje prin intermediul internetului. Majoritatea furnizorilor de servicii de internet oferă servicii de e-mail împreună cu serviciul lor de internet.
3. Software-ul de planificare și organizare – acest tip de software este reprezentat de programe precum calendarul electronic, agenda de sarcini sau notele online, toate acestea ajutând utilizatorii să-și organizeze sarcinile.
4. Software-ul de editare de text, de prezentare și de grafică – programe de genul „Microsoft Office” sunt cele mai populare și oferă utilizatorilor unelte pentru a crea, edita și formata documente, prezentări și grafice.
5. Serviciile de stocare în cloud – utilizatorii acasă pot utiliza în mod obișnuit serviciile de stocare în cloud, precum Google Drive, Dropbox sau iCloud, pentru a stoca și accesa documentele sau fișierele lor.
6. Software-ul de navigare pe internet – browser-ele precum Google Chrome, Mozilla Firefox sau Safari permit utilizatorilor să acceseze și să navigheze pe interne. Browser-ele au instrumente precum tab-uri multiple, istoricul de navigare sau bookmark-uri, lot care sunt favoritele utilizatorilor.
7. Programe de securitate – utilizatorii de acasă pot folosi programe pentru securitate precum antivirus-ul, software-ul de firewall sau de protecție împotriva malware-ului. Adesea, aceste programe sunt achiziționate de la furnizorii de soluții de securitate precum Norton, Kaspersky sau Bitdefender.
8. Software-ul de comunicație – programe precum Skype, WhatsApp sau Messenger, permit utilizatorilor să comunice online prin mesaje text, apeluri audio sau video.
9. Software-ul de editare video și foto – cum ar fi Adobe Photoshop, Lightroom sau Premiere, sunt programe populare pentru editarea și procesarea fotografiilor și videoclipurilor.
10. Software-ul de divertisment – de la jocurile video la media center precum Kodi, software-ul de divertisment are un rol important. Jocurile sau programul media center pot fi găzduite pe propriul home server acasă sau pot fi instalate în dispozitivele utilizate cel mai frecvent.
Raspuns generat de ChatGPT :)
Serviciile oferite utilizatorilor de home servere2023-05-26T01:46:13+03:00

Serviciile oferite utilizatorilor de home servere includ următoarele:

– Instalarea și configurarea serverului: Acest serviciu include instalarea, configurarea și setup-ul home serverului. Aceasta poate include și asistență pentru alegerea hardware-ului potrivit (de exemplu, alegerea serverului și a componentelor acestuia).
– Protejarea informațiilor: Firma se ocupă și de implementarea măsurilor de protecție necesare pentru a asigura faptul că informațiile stocate pe home server sunt securizate și protejate împotriva accesării neautorizate.
– Îmbunătățirea performanței: firma poate efectua upgrade-uri sau alte modificări pentru a îmbunătăți performanța serverului și reducerea downtime-ului.
– Asistență și suport tehnic: De asemenea, firma oferă și asistență tehnică pe termen lung, inclusiv remedierea problemelor și suport tehnic pentru a asigura funcționarea optimă a serverului.
Este important de reținut faptul că informațiile de pe website-ul shcomputer.eu nu sunt exhaustive și că ar fi benefic să contactați firma direct pentru a obține detalii specifice și personalizate cu privire la serviciile de home server oferite.
La ce imi foloseste un home server?2023-05-26T01:35:58+03:00
Un home server prezentat pe website-ul shcomputer.eu poate fi folosit într-un număr variat de moduri, la fel cum ar putea fi utilizat orice alt server. Acest tip de server este cel mai potrivit pentru utilizatorii care au nevoie de o soluție pentru stocare și prelucrare de date la domiciliu, fie pentru uz personal, fie pentru o afacere mică sau pentru o organizație deoarece consumul de energie este neglijabil – consuma aproximativ cat doua becuri economice (intre 30 si 50Watt/h).
Iată câteva exemple de moduri în care un server home de la shcomputer.eu poate fi utilizat:

Stocare în cloud:

SLT poate fi utilizat drept un server de stocare cloud personal, astfel utilizatorul poate salva automat continutul telefoanelor mobile ale membrilor familiei si pot urmări și accesa toate datele personale într-un singur loc, inclusiv documente, fotografii, videoclipuri și alte fișiere.

Server de backup:

Puteți utiliza un server home SLT ca un sistem de backup, astfel încât să păstrați copii ale datelor importante de pe toate dispozitivele dvs.

Web hosting:

Cu ajutorul unui home server SLT, puteți găzdui propriul site web la domiciliu. Aceasta poate fi o opțiune valoroasă pentru antreprenori sau pentru cei care doresc să-și promoveze afacerea, fără a fi nevoie să cheltuiască bani pe un server dedicat la o companie specializată.

Streaming media:

Un home server poate fi folosit pentru a stoca si rula fișiere multimedia, precum filme, muzică și fotografii, ce apoi pot fi accesate de pe orice dispozitiv în rețea.

Monitorizarea rețelei:

Un home server SLT poate monitoriza și întreține întreaga rețea realizând analize complexe și depășind neajunsurile sistemelor de protecție individuale gen antivirus.

Jocuri multiplayer:

Un home server poate fi utilizat și pentru organizarea de partide multiplayer de jocuri în spațiul online, astfel eliminând problemele de lag și permitând accesul la jocuri în orice moment, fara abonamente.
Aceste exemple sunt doar câteva dintre modurile în care un server home de shcomputer.eu poate fi folosit. Este important să ne contactati pentru a afla mai multe informații și a găsi soluțiile potrivite pentru nevoile dvs. specifice.
5 motive pentru a cumpara un home server2023-05-26T01:18:56+03:00
1. Crearea propriei soluții de stocare în cloud: cu ajutorul unui home server, utilizatorii pot crea propriul sistem de stocare în cloud la domiciliu, fără a fi nevoie să depindă de soluțiile terțe, ce implică costuri mai ridicate și diverși factori limitativi.
2. Controlul deplin: soluțiile terțe de stocare în cloud implică de obicei un control limitat asupra modului în care datele sunt stocate, prelucrate și protejate. Prin achiziționarea și utilizarea unui home server de la shcomputer.eu, utilizatorii pot avea un control total asupra codurilor de securitate, a modului de organizare și backup și protejarea datelor.
3. Acces flexibil: prin intermediul home sever-ului, utilizatorii pot salva automat si accesa rapid și eficient datele stocate, de acasa sau de la (orice :) distanta.
4. Crearea propriului catv sau media center: prin intermediul unui home server puteti avea propriul media center acasă, pentru a accesa conținutul oricând atat local cat si de la distanta.
5. Reducerea costurilor pe termen lung: achiziționarea unui home server SLT de la shcomputer.eu poate fi o alegere mai accesibilă decat opțiunile de la companiile specializate in oferirea acestor servicii. Utilizarea unui home server acasă poate ajuta la reducerea costurilor pe termen lung, prin reducerea dependenței de soluțiile terțe scumpe, care oferă servicii similare.
VPN Personal – cum functioneaza si la ce ajuta?2022-08-29T16:53:46+03:00
Cum se pot rula mai multe aplicatii de windows si linux simultan?2022-08-29T16:59:11+03:00
Ce jocuri se pot juca multiplayer pe un server SLT?2022-08-29T16:58:00+03:00